top of page
Zoeken
Foto van schrijverLoes Krijnen

Wat een toestand.. En door!



Mensen mensen, wat een toestand. Na lang en hard zwoegen mocht in maart toch echt de bouw van start gaan. Tijdens de officiële opening hebben we samen met onze partners de eerste schop in de grond gezet. Het gaf ons allemaal wat rust, zekerheid en een moment van trots. Helaas hebben we maar +- 2 maanden mogen genieten van dit gevoel. In mei ontvingen we het bericht dat onze aannemer failliet was gegaan. Dit gaf opnieuw veel onzekerheden, vragen, zorgen en bovenal: vertraging op de bouw. Dit is een periode geweest die voor geen van de partijen prettig was. Gelukkig zijn onze partners direct in actie gekomen en hebben ze met elkaar gezocht naar een nieuw aannemersbedrijf. Ongeveer 1000 gesprekken, 3 maanden en dus 90 nachten slecht slapen later ontvingen we het nieuws dat er een aannemer was gevonden die ons project wilde afbouwen. Het gaat om Vink Bouw, een aannemersbedrijf uit Zuid-Holland die, net als ECO+Bouw deed, erg goed aansluit bij onze ideeën, wensen en waarden. Vink Bouw heeft een aantal van de werknemers van ECO+Bouw mee genomen in deze transitie, wat maakt dat onze samenwerking met onze Nijmeegse Roots niet verloren gaat.

We mogen van geluk spreken dat zo’n grote tegenslag maar een paar maanden vertraging heeft opgeleverd. Toch is het opnieuw even slikken voor ons allemaal. Afgelopen maandag waren we weer samen voor de eerste vergadering sinds de ‘pauze’ van het project. De sfeer zat er weer goed in en we zitten weer in de actiemodus!


Graag zetten we nog even iemand in het zonnetje! We hebben afgelopen zomer afscheid moeten nemen van onze projectbegeleider vanuit BIEB, Teun de Bok. Teun mag gaan genieten van zijn pensioen na al zijn harde werk bij BIEB, en daarmee ook ons project. We zijn Teun ontzettend dankbaar voor alle kennis, acties, tijd, positiviteit en vooral gezelligheid die hij heeft ingezet in onze samenwerking. Bedankt Teun! Teun zijn werk wordt voortgezet door zijn collega; Henk Vlemmix. Die is erg ervaren en het bedreven in het begeleiden van CPO’s en heeft ons ook al eens geholpen aan de start van ons project. Inmiddels meer dan 5 jaar geleden(!) Welkom terug Henk.


Op naar het leukste nieuws:

De fundatie van onze woningen is onderhand gelegd en het opbouwen van de huizen zelf is begonnen! Afgelopen week zijn ze begonnen met het plaatsen van de wanden, we gaan we eindelijk de hoogte in! We zullen zo nu en dan beelden van deze vooruitgang gaan delen op onze Instagram: https://www.instagram.com/cpo_nimma/. 


Vol goede moed gaan we weer verder met ons prachtige project. We willen onze vrienden, families, projectgroep en volgers bedanken voor de doorlopende steun. Liefs van CPO Nimma




391 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


CPO NIMMA
bottom of page